Blogpost

Tips & tricks; In verwachting van een tweeling

Ik was op de “we are pregnant” beurs in Utrecht. Samen met mijn zwangere zus (dus nee, not me!) en ik had Mason & Juna ook mee. Daar werd ik aangesproken door een vrouwtje of ik tips had wat zij ècht moest aanschaffen omdat zij ook een tweeling verwacht. Toen dacht ik ja dat kan ik natuurlijk best even op een rijtje zetten. Dus bij deze tips, tricks en misschien ook wel een beetje don’ts.

1. Babykamer

Bedenk hoe je de baby kamer wil. Bij mij liggen ze op 1 kamer en dat blijft voorlopig ook nog zo. Bij ons zijn ze niet anders gewend en het werkt! Juist als ik ze uit elkaar haal nu, dan is het drama. Maar dat is natuurlijk niet altijd zo, dus bedenk goed wat je wil ivm het kopen van spullen. ( ledikantjes, commode(s), Kast(en) )

2. Kinderwagen

Mijn ervaring, koop een bugaboo twin!!! Oké, ik was dus zwaar overtuigd dat ik GEEN dubbele wagen wilde maar eentje die achter elkaar zit. En nee, dan niet dat de 1 op de grond ligt wat je heel veel ziet bij de kinderwagens. Ik had het gemunt op de ABC Zoom wagen, nou total waste of money! wat een rot wagen, wielen bleven continue hangen dus een beetje normaal lopen zat er niet bij. De wagen was leuk voor zo’n 7 a 8 maanden. Dus iedere tweelingouder raad ik de bugaboo twin aan!

3. Kinderstoeltjes

Stokke tripp trapp! Wat ik echt mega handig vind aan deze stoelen, het newborn kuipje! Ideaal, vooral als je alleen bent en tegelijk voedt. Zo kun je ze makkelijk tegelijk een fles geven.

4. Welke box?

Eigenlijk heb ik niet lang getwijfeld of ik een tweeling box zou kopen of gewoon een normale. Een tweelingbox natuurlijk! Ze moeten wel genoeg ruimte hebben voor als ze gaan draaien en zitten dacht ik zo. Ik had de Bopita twin XL box.

5. babynestje of voedingskussen

Koop 2 babynestjes of voedingskussens. Deze kun je overal neerleggen en zo kun je ze makkelijk tegelijk voeden of eerst de een en de ander.

6. Zelfde ritme

Als het even kan laat je tweeling het zelfde ritme met alles aanhouden. Tegelijk een flesje / hapje en tegelijk naar bed. Zo heb jij ook even rust.

7. Boodschappen bestellen

Zeker een MUST!! je wil niet meer anders.

8. Groot inkopen

Luiers en luierdoekjes zijn niet aan te slepen met 2 kleine keutels in huis dus koop groot in. Maandboxen en voordeelverpakkingen zijn vaak online in de aanbieding.

9. Tijd voor jezelf / elkaar

Erg belangrijk! even een paar uurtjes er tussen uit voor die mega uitgroei, die pedicure of een avondje met de meiden. Ook erg fijn om samen een dagje weg te gaan, een nachtje zonder de tweeling of even naar de bioscoop. Plan het, vraag je moeder, zus, tante, nicht, vriendin of wie dan ook om op te passen.

10. En tot slot, maak je niet druk (dat doet iedereen al om jullie heen)

En ja dit heb ik dus te veel gedaan en nu kijk ik terug en denk ik … serious? why?
Het is soms even druk als je twee huilende baby’s hebt. Of je loopt in de supermarkt en ze gaan tegelijk schreeuwen. Je ziet al die mensen al kijken (“oh kijk die moeder nou”). Laat ze maar lekker kijken, alles komt goed! Ook thuis, laat de boel de boel.. wat vandaag niet is gelukt komt morgen wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top